Opleiding kinderyoga: ik ben er klaar voor!

Laat dit avontuur maar komen, ik ben er klaar voor. De eerste stap is gezet naar het invullen van mijn droom. Mijn droom is, kort samengevat en nog niet helemaal concreet: een soort creatief centrum voor kinderen, met yoga, dans, kunst, muziek en spel.

Therapeutische kinderyoga
Op 12 maart begin ik met een opleiding voor kinderyoga. Met aansluitend, na de zomer, een opleiding voor therapeutische kinderyoga. Na ervaring met Kundalini yoga, Poweryoga, Hatha yoga en op dit moment Raja yoga, ga ik leren kinderyoga te geven. Al jaren loop ik rond in de wetenschap dat ik ‘iets’ met kinderen en creativiteit en ontwikkeling moet gaan doen. Dat weet ik, dat voel ik, dat is zo. Maar hoe, wat, waar en wanneer was me tot voor kort niet duidelijk. Yoga geeft me zo’n goed gevoel, over mezelf en over hoe de wereld kan zijn als iedereen,· op wat voor manier dan ook, meer in contact komt met de kern en van daaruit handelt. Dat is wat o.a. yoga voor elkaar kan krijgen. Losmaken wat vast zit en niet bang zijn voor wat er komt, maar je eraan overgeven.

papaya-kaartMatch made in heaven
Naast yoga dans ik veel. Moderne dans, theaterdans, gekke dansjes als ik er zin in heb en ga zo maar door. Dans en muziek zijn, naast yoga, mijn lust en mijn leven. Daarom is yoga en dans wat mij betreft een ‘match made in heaven’. Een paar jaar geleden heb ik al eens een workshop gedaan voor dans met kinderen. Dat was al een stap in de goede richting. Op de school waar ik nu mijn opleiding ga volgen kan ik ook kiezen voor dansexpressie als aanvulling. Dus alles lijkt op zijn plek te vallen. En daarbij schrijf ik nu ook nog een blog, waardoor mijn liefde voor schrijven en taal ook nog eens tot uiting komt. Omdat ik nog geen idee heb waar dit avontuur gaat eindigen lijkt het me leuk om erover te schrijven. Het is allemaal heel spannend en dat wil ik graag delen, er is namelijk echt geen weg meer terug. Lezen jullie met me mee?

Ik begin!
Naast mijn bed staat nu al een tijd een kaart van Anahata Katkin, gemaakt voor Papaya Art, met ‘Begin’ erop. Ik vind het zo’n mooi woord en Anahata heeft het geweldig uitgebeeld op deze kaart. Het inspireert me heel vaak om ergens aan te beginnen. Alles doen waar ik plezier aan beleef bijvoorbeeld. Onlangs ben ik met van alles begonnen of heb ik dingen weer opgepakt die ik al heel lang niet meer had gedaan. Bijvoorbeeld: pianoles, schilderen, tekenen, breien, lezen en schrijven! En dan voelt het niet meer als teveel hooi op je vork nemen, nee, dan voelt het als leven! Dus kom maar op met al dat hooi! Ik ben tenslotte een Friezin en weet er wel raad mee :-).

Volg Ilja op twitter: @Ilja_Tigchelaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *